Svenska Spel

Nästan hemma mot AIK

Publicerad: 2017-03-08 23:57

IK Pantern - AIK 2-3

Periodsiffror: (0-0, 0-0, 2-3)

Skott: 38-24

Publik: 1 655

Panterns mål: 1-2 Axel Wemmenborn, 2-2 Filip Windlert

Betydligt bättre insats idag jämfört med Västerviksmatchen?

"Ja verkligen. Vi dominerar tillställningen totalt i två perioder. Tror vi har 30-14 i skott och skapar massor med lägen att trycka tillbaka AIK, men får inte in pucken. Det är effektiviteten man hade haft mer att önska på efter två perioder. Så där kommer motståndaren undan med blotta förskräckelsen. Sen får de ett riktigt slumpmål med 0-1. Därefter får vi liksom jaga istället för att gå på ledning. Jag kan inte kräva mycket mer utav killarna än vad de presterade idag. Det är i så fall produktionen som vi skulle få upp lite grann."

Ni har ju två riikrigt duktiga killar i Axel Wemmenborn och Dennis Svensson som producerat mycket framåt. Men det räcker ju inte, så man kanske skulle kunna kräva mer utav Mattias Persson och Erik Nyström, som var ganska anonyma idag?

"Vi kräver mycket utav alla spelare varje dag och står ju inte och faller med en eller två spelare. Men det är klart att vi behöver ju ha alla våra spelare så nära topp varje gång. Har ju inte så bred trupp just för tillfället och det är klart att våra så kallade produktiva spelare, behöver producera när det är en sådan här serie. Kan garantera dig att man försöker så gott man kan."

Stark upphämtning ifrån 0-2 till 2-2 i tredje, men med tanke på skottövertaget så skulle ni gjort mål i andra?

"Jamen så är det. Grabbarna försöker. Lite orutin och otur, kombinerat med ett bra målvaktspel ifrån motståndaren. Men hade vi fått ledningen då hade vi gått segrande ur det här."

Det är inte så att du tycker ni blir lite vårdslösa bakåt, efter att ni med bravur tar er fram till 2-2?

"Nej det anser jag inte. Utan vi har dem hela tiden egentligen. De får liksom slumpmål, sen är det en avvaktande utvisning, som det blir trångt framför mål på och som de gör tvåan på. Annars tycker jag vi har bra koll på deras avslut. Tycker inte de har några farliga avslut. Så vi kan inte kräva bättre prestation än vad vi har idag, utan det är produktionen upp som måste bli bättre." 

Vissa korpar kraxar att det är över nu men så är det väl inte?

"Nej de kan kraxa så mycket de vill. Efter nästa omgång kan det vara AIK på sju och tre lag på sex poäng och vi på fem och att vi får med oss resultaten. Sen är det två omgångar kvar. Det är ingen som kommer gå helt ren i det här, Vi får tjura ikväll sen får vi försöka sammanfatta och därefter på det igen på fredag,"

Dock kan man väl konstatera att det behövs tre poäng på fredag?

"Så är det ju Sen drar serien mot sitt slut och helt klart att det behövs."

Någonting i övrigt som du vill tillägga?

"Många kommer upp i jättebra prestation. Kim Johansson är bra. Johan Björk återigen drivande, Vi har så många på så mycket högre nivå idag, så det är jäkligt surt att vi inte får med oss poäng."

 

 

 
Tony Kaladic
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB