Svenska Spel

Inför Timrå

Publicerad: 2017-09-21 22:56

Imorgon 22 september 2017 kl 19.00 är det hemmapremiär på Malmö Isstadion för årets upplaga av Hockeyallsvenskan

IK Pantern möter Timrå IK och vi tar pulsen på Panterns huvudtränare Håkan Åhlund:

Hemmapremiär imorgon. Dina känslor kring det?

"Det är bara kul att det är igång. Att få sätta standarden på hemmaplan direkt, vilket jag hoppas att vi kan göra. Vi ska vara svårtuggade hemma hela tiden."

Lite mer hetta ifrån start för att kunna få upp ångan ordentligt?

"Det är någonting vi pratar om. Ibland är det där och ibland inte. Det finns många olika faktorer bakom det. Gäller att finna en inställning hos varje individ, så att vi är redo ifrån start. Det jobbar vi på."

Talade med några spelare som menade att starten var för lam, men att de sedan jobbade sig in i matchen uppe i Stockholm?

"Absolut så är det ju. Nu är det ju så att många är förvarnade om vad Pantern står för. Det gäller att vi kan hantera det och jobba med det varje dag och med varje individ också så att säga. Det är något man måste hantera om man ska ta lite större kliv."

Din strategi inför Timrå?

"Vår strategi är att följa vårt spel. I den mån vi kan så att säga. Sen finns det ju en motståndare som gör allt för att förstöra det. Fokus sätts på vårt sätt att spela, där vi ska ha hög fart och försöka sätta kommandot så mycket som möjligt."

Hur ser det ut i besättningen?

"Samma folk tillgängliga som mot AIK."

Vad är det för skada på Oskar Nordh respektive Hugo Danielsson?

"Hugo Danielsson vart skadad i Schweiz där han har haft hjärnskakning. Men han är på bättringsvägen. Oskar Nordh har i samband med träning brutit ett ben i foten."

Vad tror du mestadels vi kommer att få se ifrån Pantern i matchen mot Timrå imorgon kväll?

"Jag tror man kommer känna igen Pantern. Vi är ett skridskoskickligt lag som vill åka mycket. Det tror jag vi definitivt kommer att få se. Sedan så är jag övertygad om att vi kommer att få se ett IK Pantern, som från start är absolut påslagna."

 

 
Tony Kaladic
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB